22. října 2017

Krémová ovesná kaše se skořicí

Miluji snídaně a proto si především ty víkendové velmi užíváme. Připravuji i několik "chodů", protože snídaně by měla být pestrá. :-) Ta má nejčastěji obsahuje ovoce, vajíčka, zeleninu, sýry a v neposlední řadě i sladkou tečku. A když nám právě začíná hlavní sezóna kaší, připravila jsem pro Vás inspiraci na jednu opravdu krémovou, plnou vlákniny a díky Skyru i bílkovin. Věděli jste, že tato původem islandská dobrota obsahuje ve 100 g pouze 0,1 g tuku a 12 g bílkovin? To je skvělý základ pro vydatnou snídani.

Hlasovat pro tento recept můžete v soutěži se Skyrem ZDE. Děkuji za Vaši podporu - jste skvělí! ♥


Porce: 2
Doba přípravy: cca 30 minut

Ingredience

• 100 g ovesných vloček
• 400 ml vody/mléka
• 1 nastrouhané jablko
• 1 lžička skořice
• 1/2 lžičky koření Chai Masala
• špetka soli
• 1 a 1/2 lžíce medu
• 2-3 lžíce Skyru 
+ ovoce, mandle, kokos dle chuti

Postup

  1. Nejdříve si v menším hrnci krátce opražíme vločky. 
  2. Do vloček přidáme nastrouhané jablíčko, skořici, Chai koření, špetku soli a vše zalijeme vodou/mlékem.
  3. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí cca 15 minut. 
  4. Necháme pár minut odležet a poté osladíme medem. 
  5. Před podáváním do kaše vmícháme Skyr.
  6. Kaši dozdobíme ovocem, ořechy a kokosem.




Dobrou chuť a #SnidamSkyr ♥






Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall