22. října 2017

Avokádová pomazánka ze Skyru

Tuto avokádovou pomazánku připravuji ráda hlavně ze dvou důvodů: 1) je hotová raz dva, ale oslní mnoho mlsných hostů - prověřeno a 2) je víceúčelová. Můžete si ji připravit k snídani, ale stejně tak ji používám jako základ "jednohubek". Recepty, které můžu obměňovat a připravovat na mnoho způsobů/příležitostí mám prostě nejraději. A tohle je jeden z nich, tak ho pojďte zkusit také!


Hlasovat pro tento recept můžete v soutěži se Skyrem ZDE. Děkuji za Vaši podporu - jste skvělí! ♥


Porce: 4
Doba přípravy: cca 15 minut

Ingredience

• 2 zralá avokáda
• 4 lžíce Skyru
• 2 stroužky česneku
• čerstvě vymačkaná citronová šťáva (cca 1 lžíce)
• čerstvé bylinky (např. petrželka, pažitka, bazalka...)
• sůl, pepř

+ libovolně chilli


Postup

  1. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a oloupeme. Poté ho vidličkou rozmačkáme na kaši.
  2. Do rozmačkaného avokáda přimícháme Skyr a prolisovaný česnek. 
  3. Nakonec dochutíme pomazánku solí, pepřem, nadrobno nasekanými bylinkami a citronovou šťávou. 
  4. Podáváme s pečivem nebo jako dip např. k zelenině. 
PS: Pokud vlastníte food procesor, můžete si přípravu zjednodušit a vše řádně promixovat. 



Dobrou chuť a #SnidamSkyr!





2 komentáře

  1. Miluju guacamole, a zrovna jsem dojedla Skyr a rikam si, jaky je to super dobry jogurt (kdyz si vezmu, co se v cr bezne prodava), tak tuhle kombinaci asi vyzkousim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já guacamoulu taky miluju! Ale protože máme avokádo doma často, zkusila jsem vymyslet i jinou variantu. Tento recept je u nás doma opravdu oblíbený, protože je rychlý, lehký a hodí se nejen na pečivo, ale i jako dip k zelenině nebo masu. Budu se těšit, jak Vám chutnalo! ♥

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall