27. dubna 2017

Manjar Branco

Není to klasický pudink. Není to ani Panna Cotta. Voní kokosem, rozplývá se na jazyku a byla to má láska na první lžičce! ❤ Co je to? Brazilský Manjar Branco. Kokosový dezert, který se v zemích Latinské Ameriky tradičně podává s omáčkou ze sušených švestek nakládaných v portském víně. Já sušené ovoce celkově moc nemusím, a tak jsem z mrazákových zásob udělala jednoduchou malinovou omáčku. A stálo to za to..dezert je poměrně dost sladký, ale omáčka z kyselejšího ovoce mu dodá na vyváženosti... :-)

Ingredience

• 1 plechovka kondenzovaného mléka (Salko - 397 g)
• 200 ml kokosového mléka
• 500 ml polotučného mléka
• 50 g kukuřičného škrobu

+ maliny či jiné kyselejší ovoce

Postup

  1. Do většího hrnce si nalijeme všechny tekuté ingredience.
  2. Postupně přisypáváme kukuřičný škrob a vše řádně vařečkou/metlou zamícháme.
  3. Až nyní umístíme hrnec na varnou desku a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme dezert k varu. 
  4. Mícháme do zhoustnutí. Poté necháme dezert krátkou chvíli odpočinout - nesmí však vystydnout. Mezitím si zlehka změklým máslem (můžete použít i kapku např. olivového oleje) vymažeme formičky do kterých naši pudinkovou směs nalijeme.
  5. Směs lijeme do vymazaných formiček. 
  6. Formičky umístíme nejméně na 5 hodin do ledničky. Nejlepší varianta zní: necháme odležet do druhého dne. 
  7. Dezert vyklopíme z formiček (nebo jíme z nich :-) a podáváme s naší oblíbenou ovocnou omáčkou - já volila malinovou. Dezert je poměrně velmi sladký a kyselé ovoce mu dodá na výsledné vyváženosti chutí.

    Pokud Vás zajímá, jak na malinovou omáčku, tak je to velmi jednoduché. Mražené maliny nasypu do malého hrnce, přidám cca panáka vody a na mírném plameni míchám dokud se maliny úplně nerozvaří. Přidám vyškrábaný vanilkový lusk a je to. Pokud máte opravdu kyselé maliny /to byl i můj případ/ doslaďte třtinovým cukrem či javorovým sirupem.






Dobrou chuť! 





Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall