Tvarohová pomazánka ze sušených rajčat


Pomazánky. Od malička je miluji! Ať jsou z vajíček, sardinek, ředkviček nebo (skoro) čehokoliv jiného. ;-) A vůbec bych se kvalitní pomazánku nestydila někoho pohostit. Skvělé je, že si do ní můžete přidat právě to, co chutná a vyhovuje Vám - i tuto variantu berte jako isnpiraci, a pokud máte rádi např. česnek, zkuste ho do ni přidat. Tato tvarohová pomazánka s vůní Itálie chutná nejlépe na čerstvém pečivu nebo krekrech. Otestovali jsme ji i jako dip k zelenině a musím říct, že to byla také skvělá kombinace. :-)


Porce: vystačí na cca 8 ks pečiva
Doba přípravy: 15 minut

Ingredience

• 100 g klasické Lučiny
• 50 g sušených nakládaných rajčat
• 3-4 lžičky zakysané smetany
• 1 vrchovatá lžíce nastrouhaného parmezánu
• pepř, sůl


Postup

  1. Do mixéru nebo food procesoru vložíme Lučinu. 
  2. Sušená rajčata zcedíme a lehce osušíme papírovou utěrkou. Takto zpracovaná je dodáme do mixéru.
  3. Dále k Lučině a rajčatům přidáme zakysanou smetanu, parmezán a opepříme. 
  4. Zlehka rozmixujeme - opravdu jen krátce, aby v pomazánce zbyly kousky sušených rajčat.
  5. Pomazánku ochutnejte a případně dle chuti dosolte. Ale opatrně, já ji už nesolila vůbec, protože sušená rajčata a parmezán jsou pro mě samy o sobě slané dostatečně. :-) 





Dobrou chuť!


4 komentáře

  1. Tak ta vypadá skvěle! :) Musím ji zkusit udělat. Aspoň bych měla nějakou změnu v jídle.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu výborná, věřím, že si pochutnáte! :-)

      Vymazat
  2. Na instagramu jsem ji obdivovala, vypadala fakt skvěle! Ukazovala jsem to i holkám a holky taky uznaly, že to vypadá lahodně! O víkendu ji chceme vyzkoušet, tak doufám, že na to nezapomene :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tady se někdo inspiroval s Billa pomazánkou a vylepšil jí! ;-) MM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall