Pikantní BBQ křídla

Pinch of Cooking - Pikantní BBQ křidélka

Křidýlka, páteční večer, dobré víno. Věta, která vystihuje všechno, co si představím pod tímto receptem. Pokud nevíte, jaký "chlapácký" oběd připravit, tak tímto jídlem rozhodně nic nepokazíte! To se o křídlech říká často. :-) Ráda se k nim často vracím. Pikantní, ale díky medu jemná zároveň - to je kombinace, která neomrzí. A přílohu si vyberete podle chuti - zkuste je s čerstvým pečivem, to je klasika. Ale skvěle se k nim hodí i hranolky, a nebo pečené brambory.

Ingredience

• 700 g kuřecích křídel
• 150 ml Barbecue omáčky
• 1 lžíce medu
• 2 lžíce kečupu
• 1 lžička Tabasca
• 1 lžička chilli vloček
• 1 lžička sušeného česneku
• mletá paprika /může být i uzená/
• sůl, pepř

Postup

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Křídla omyjeme a dočistíme. Vyskládáme je na plech, kde je osolíme, opepříme a lehce posypeme mletou paprikou. Takto okořeněná křídla pečeme cca 30 minut.

Než se křídla opečou, připravíme si  na ně marinádu. V míse smícháme BBQ omáčku, med, kečup, Tabasco, chilli vločky a sušený česnek.

Touto směsí potřeme předpečená křídla a dáme je zpět do trouby na dalších cca 45 minut - ke konci přepněte troubu na režim gril, aby se na křídlech udělala křupavá krusta.

Podáváme s čerstvě nasekanou hladkolistou petrželkou a dipem - např. ze zakysané smetamy,  česneku a bylinek.







Dobrou chuť!


Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Tvůj komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall