Dýňové pyré



Dýňové pyré, možná si říkáte k čemu je asi tak dobré? A odpověď je, že se z něj dá udělat spousta chutných jídel - od sladkého až po slané. Je to základ na dýňový koláč, omáčku k těstovinám či pomazánku a nebo dokonce smoothie. "Polotovar", který se u Vás doma rozhodně neztratí. Můžete ho uchovat v lednici 3-5 dní nebo v mrazáku několik měsíců. :-)



Ingredience:

  • 1 dýně Hokkaido 

Předehřejeme troubu na 180 °C. Mezitím si omyjeme dýni, rozpůlíme ji a vydlabeme semínka. Takto očištěnou dýni dáme na plech a pečeme cca 30 minut - do změknutí. Dýni necháme zchladnout, poté ji oloupeme. Dužinu vložíme do procesoru či mixéru (nedoporučuji mixovat celé množství najednou, ale postupně) a mixujeme. Jemné pyré nám vydrží v lednici 3-5 dní. 

Skladujte nejlépe ve skleněných, uzavíratelných nádobách. :-) 








Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Tvůj komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall