Domácí tvaroháček



Tuto super-rychlou svačinku určitě ocení nejen maminky. Já ji pro nás dva (s přítelem) dělám často a ráda, protože na rozdíl od všech kupovaných lipánků a tvaroháčků neobsahuje zbytečná Éčka ani barviva či konzervanty. Můžete si také udělat verzi s rýžovým sirupem a vynechat tak cukr. A abych nezapomněla, také je ho za poloviční cenu skoro 3x více! Zkuste si ho doma udělat, třeba Vám zachutná stejně tak jako nám. :-) 



PŘÍPRAVA: 10 minutPOČET PORCÍ: 2

Ingredience:

  • 250 g polotučného tvarohu (ve vaničce)
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky kakaa/vanilkový lusk či extrakt
  • dosladit dle chuti (med, rýžový sirup, cukr moučka...)

Postup:

Do mísy vložíme tvaroh a zalijeme ho 125 ml smetany ke šlehání. Dosladíme dle chuti. Poté si připravíme ruční mixér a vyšleháme tvaroh smetanou do hladkého krému, šlehejte dokud se nebudou na povrchu dělat husté "vlnky".
Já si poté vždy směs rozdělím na polovinu - jednu udělám vanilkovou a druhou kakaovou. Do vanilkové části přidám vanilkový extrakt, a to jednu lžičku. Do té kakaové přimíchám 2 lžičky holandského nebo raw kakaa.
Vyšlehanou a dochucenou směsí plníme mističky či skleničky a necháme alespoň 3-4 hodiny odležet v lednici.

TIP na závěr: Podáváme s čerstvým ovocem nebo nastrouháme čokoládové hoblinky.








4 komentáře

  1. Vypadá to strašně moc zajímavě a pěkně naservírované. :) Asi si to udělám doma. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milá slova a přeji dobrou chuť! :)

      Vymazat
  2. To bych mohla jíst pořád ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle jsem dělávala dětem, když byly malé. Mimochodem, vyhrála jsem u tebe v GA Alpro balíček. Moc se na něj těším. Děkuji, Krásnou adventní neděli.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Tvůj komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall