20. října 2016

Hrášková polévka s citronovým olejem


A je to tu! Další polévka. Protože jsem polévkový jedlík a mohla bych je jíst denně. Stejně jako čokoládu a...jdeme raději na dnešní recept. ;-) 


Ingredience:

  • 450 g mraženého hrášku 
  • 2 střední brambory
  • 1 litr zeleninového vývaru (nejraději používám tento z DM) 
  • 1 větší červená cibule
  • 1 lžička citronového olivového oleje (kupuji v Lidlu)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z poloviny citrónu
  • sůl a pepř + špetka tymiánu 

Postup:

Na rozehřátém olivovém oleji si necháme osmahnout červenou cibuli - tu nemusíte krájet zrovna nadrobno, vše budeme nakonec mixovat. 

Dále si nakrájíme brambory na malé kostičky a vložíme je k osmahnuté cibulce. Poté si nechte hrst hrášku stranou, tu přidáme do polévky až jako úplně poslední ingredienci. Zbylou většinu hrášku přidáme do hrnce, kde jsme si osmažili cibulku a brambory. 

Minutku necháme hrášek osmahnout, poté přilijeme 1 litr zeleninového vývaru. Dále vymačkáme šťávu z poloviny citrónu a přilijeme ji do polévky. 

Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme špetku tymiánu. Vaříme pod pokličkou cca 10 - 15 minut - do změknutí brambor. Právě teď přichází na řadu tyčový mixér, kterým vše rozmixujeme dohladka. 

Do rozmixované polévky vmícháme lžičku citronového olivového oleje - ten můžete také použít ještě těsně před podáváním na dozdobení. Hrst hrášku, kterou jsme si dali stranou, přidáme do rozmixované polévky. 

Dobrou chuť!
   

TIP na závěr: Pokud máte rádi spíše smetanové a krémové polévky, podávejte tuto hráškovku s lžící smetany. :-)







Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall