19. září 2016

Salát Coleslaw




S podzimem pro mě, přesně v těch dlouhých deštivých dnech, přichází i chuť na sytější a ne tak odlehčené pokrmy. A tak si velmi ráda dám i dobře známý coleslaw /kólsló/. Hodí se nejlépe k masu, sendvičům či burgerům, ale vy si určitě najdete tu Vaší nej kombinaci. :-) 




Příprava: 20 minut


Ingredience:

  • menší hlávka zelí (cca 700 g) 
  • 3 mrkve
  • 150 g majonézy
  • 1 lžíce zakysané smetany 
  • 1-2 lžíce dijonské hořčice 
  • 2 lžíce vinného octa
  • sůl, pepř a špetka třtinového cukru

Začneme tím, že očistíme hlávku zelí od zelených listů a zbytek si nakrájíme (lze i strouhat) na opravdu tenké a krátké nudličky. Dále nastrouháme mrkev na hrubším struhadle. Tyto ingredience promícháme ve větší míse. V menší mističce si smícháme zakysanou smetanu, majonézu, vinný ocet, dijonskou hořčici + cukr, sůl a pepř. Tím nám vznikne dresink, který vmícháme do zelí s mrkví. Dosolte a dokořeňte dle chuti. 


TIP na závěr: Pokud Vám nevadí čerstvá cibulka, tak do salátu jednu malou, nejlépe červenou nastrouhejte. Coleslaw tím získá na pikantnosti. :-)






Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall