2. září 2016

Dýňová polévka s kari




Oficiálně podzim ještě nezačal, ale sezóna dýní už je v plném proudu! K dostání je více druhů, ale mou nejoblíbenější je právě Hokkaido. Tento druh je doslova vitamínová bomba, tak ji určitě zkuste. Dá se z ní připravit mnoho chutných pokrmů...třeba tato výborná polévka s vůní orientu, která v posledních horkých letních dnech osvěží a v těch chladných naopak zahřeje! :-)


Ingredience:

  • 1 střední dýně Hokkaido
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2-3 hrnky zeleninového vývaru (dle velikosti dýně - hustoty polévky)
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce Alpro kokosová alternativa ke smetaně na vaření (lze vynechat či nahradit klasickou)
  • 2 lžičky kari
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky koriandru
  • špetka mletého zázvoru
  • sůl, pepř

Začneme tím, že si omyjeme a nakrájíme dýni - kupuji chemicky neošetřenou, proto ji ani neokrajuji a zanechám slupku. Krájíme na menší kostičky. Připravíme si cibuli, kterou krájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Dále přidáme pokrájenou dýni, kterou zasypeme kari, kmínem, koriandrem a zázvorem. Lehce orestujeme a zalijeme horkým vývarem, nyní přidáme prolisovaný stroužek česneku. Necháme vařit cca 20 min. do změknutí dýně. Poté už jen ponorným mixérem rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Na závěr zjemníme Alpro kokosovou alternativou ke smetaně na vaření. 

A jaké jídlo je typické pro Vaši podzimní tabuli? Přeji dobrou chuť! :-)


TIP na závěr: Před podáváním ozdobíme nasucho opraženými dýňovými semínky, petrželkou.








Příprava: 10 minut + 20 minut vaříme


Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall