11. dubna 2016

Cheesecake do skleničky





Ingredience:


Na čtyři whiskové skleničky:

  • 250 g polotučného tvarohu 
  • 125 g sýru Philadelphia (či jiný krémový sýr - může být např. Ricotta)
  • 130 g máslových sušenek 
  • 30 g másla
  • 250 g jahod (stejně tak se skvěle hodí borůvky, maliny či jiné lesní plody)
  • 2 lžičky citronové šťávy + lžička citronové kůry
  • 2-3 lžičky moučkového cukru

Jako první si rozdrtíme balíček máslových sušenek. Já to dělám ručně - do sáčku dám sušenky a paličkou je drtím, tak dlouho, dokud z nich nejsou drobečky. Můžete na to však použít i ponorný mixér. 

Dále si rozehřejeme máslo, které poté přilijeme k nadrceným sušenkám. Promícháme a touto směsí plníme skleničky. Vrstva by měla být cca 2 cm vysoká. Je třeba ji lžící řádně upěchovat, pak ji umístíme do ledničky. 

Teď je řada na krém: V míse si rozmícháme tvaroh s krémovým sýrem. Přidáme moučkový cukr, citronovou šťávu i kůru. Nakrájíme si jahody nebo jinak připravíme námi vybrané ovoce. Vyndáme skleničky z ledničky a přidáme do nich vrstvu krému, proložíme ovocem a navrstvíme další část krému. 

Dozdobíme zbylým ovocem nebo např. lístkem máty, kakaem. Dezert umístíme alespoň na 2 hodiny znovu do ledničky, poté můžeme podávat. 

Dobrou chuť! 


TIP na závěr: Snažte se vydržet do druhého dne...a poznáte o čem tu píšu! :-) 










Příprava: 20 minut + nejméně 2 hod na vychlazení

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall