Bulgur s rajčaty a cizrnou



Ingredience:


Na 2-3 porce:

  • 1 hrnek bulguru
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule 
  • 1 zelená (nebo červená) paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky chilli
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička soli
  • pepř

Ve větším hrnci necháme rozpálit olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku společně se zelenou/červenou paprikou. Deset až patnáct minut mícháme. Přidáme česnek, kmín, chilli a necháme krátce (cca 2 minuty) provonět. Přisypeme bulgur a další minutku prohřejeme. Teď je čas na zbylé ingredience: cizrnu, sekaná rajčata a petrželku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme, osolíme, opepříme, a poté přikryjeme pokličkou. Na mírném plameni vaříme 15 minut, nezapomeňte směs každých pár minut promíchat, bulgur se jinak snadno přichytne.

Hotovo, no není to zdravá a hlavně chutná rychlovka?! :-)

Přeji Vám dobrou chuť! 


TIP na závěr: Pokud máte rádi dipy, skvěle se k tomuto receptu hodí např. řecký jogurt dochucený čerstvými bylinkami a česnekem. 









Příprava: cca 10 minut + 35 minut vaříme

2 komentáře

Děkuji za Tvůj komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall