Banánový chlebíček s hořkou čokoládou






Ingredience:

  • 2-3 banány (čím zralejší, tím sladší → nebojte se tmavých flíčků)
  • 1/3 hrnku rozehřátého másla
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 a půl hrnku hladké mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžičky vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 2 lžičky skořice (lze vynechat)
  • 5 kostiček hořké čokolády
  • 3 lžičky slunečnicových semínek
  • 2 lžičky lněných semínek 
  • 1 lžička dýňových semínek

Ve větší míse si rozmačkáme banány (na jemnou kaši), přidáme rozehřáté máslo, cukr, vejce a vše promícháme. Přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, skořici a také špetku soli. Znovu promícháme a postupně přisypáváme hladkou mouku. Když je těsto hladké, nastrouháme do něj dvě kostičky hořké čokolády a zbylé tři nakrájíme na malé kousky/kostičky. Nasypeme semínka a naposledy zamícháme. Hotové těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené obdélníkové formy. Pečeme cca 45-55 minut, jednoduše dozlatova. :-) 

Dobrou chuť! 


TIP na závěr: Je velmi křehký a vláčný, proto raději použijte vroubkovaný nůž na krájení pečiva. :-)











Příprava: 15 minut + 50 minut pečení

2 komentáře

  1. Ja som bananovy robila par krat, ale nikdy sa mi nepodaril. Bol akysi mokry-soggy uhmm, ze by som skusila znovu? Vyzera chutne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéj, ono je to s tím slavným banana bread ošemetné. :D Ale tenhle recept by tě neměl zklamat, Veru. Je vláčný, určitě ne mokrý ani moc suchý. Dá se velmi dobře krájet, nerozpadá se. Moc nám chutnal i v kombinaci s marmeládou. :) Tak mi pak dej vědět, jestli jsi ho zkoušela. A co vůbec "cinnamon rolls"? :D Krásný den! ♥

      Vymazat

Děkuji za Tvůj komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall