2. března 2016

Vajíčková pomazánka z Ricotty



Ingredience:

  • 250 g sýru Ricotta
  • 3 ks vajec uvařených natvrdo
  • 1 menší jarní cibulka 
  • špetka mleté papriky 
  • sůl, pepř


Jako první si dáme uvařit vejce. Od té chvíle, co voda začne vařit jim bohatě stačí 9 minut, pak by se Vám zbytečně drolil žloutek. Necháme je ve studené vodě zchladnout.

Jarní cibulku krájejte nadrobno, pomazánka pak bude jemnější a bude se lépe mazat. Poté nakrájíme i vajíčka, též nadrobno. 

V misce si rozmícháme Ricottu s pokrájenou cibulkou, vejci a dochutíme špetkou mleté papriky, pepřem a solí.

PS: Teď už víte, co bude z vajíček, která neodnesou koledníci. :-)

TIP na závěr: Připravte si ji večer a uschovejte do dalšího rána v ledničce. Chutě se skvěle propojí!










Příprava: 20 minut 



Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář! ♥

© Šumavská holka
Maira Gall